Nyheter, Pressmeddelanden21 december 2023

Hjo Installation fortsätter satsningen i Småland

Hjo Installation har förvärvat 100% av aktierna i Elbyrån i Vaggeryd AB. Bolaget är ett elföretag som främst arbetar med service och entreprenad där stora kunder är Vaggeryds kommun men även industrin.

Bolaget har med sina tre delägare Håkan Gustafsson, Claes Nord och Roger Andersson 30 anställda och omsätter 50mkr. Företagets ursprung går tillbaka till 1920-talet när Axel Eriksson grundade verksamheten och genom olika ägare över åren har företaget utvecklats och kan härledas till dagens Elbyrån.

-Det skall bli spännande att få lite fler kollegor och vi ser fram emot att byta erfarenheter samt växa inom nya områden. Att gå med i Hjo Installation är ett naturligt steg för oss och bland de intressenter vi hade så kändes Hjo Installation klart bäst, säger Håkan Gustafsson VD på Elbyrån.

-Elbyrån i Vaggeryd är ytterligare ett fint och blomstrande bolag som ansluter sig till vår expansiva region i Småland. Vi ser fram emot att integrera deras kompetens och resurser i vår verksamhet och tillsammans ser vi ljust på framtiden, säger Christoffer Olbrich.

Förvärvet av Elbyrån har tillträde 21/12 och bolaget kommer ligga under vår region syd som nu omfattar 6 bolag.

För mer information, vänligen kontakta:
Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation
0709-90 06 26, co@hjoinstallation.se

Håkan Gustafsson, VD
0393–36002, hakan@elbyran.se