Nyheter, Pressmeddelanden26 maj 2023

Hjo Installation förvärvar SweTech Norr

Hjo Installation har förvärvat 100% av aktierna i Swetech Norr AB. SweTech Norr med säte i Haparanda är ledande på teknisk isolering i Norrbotten och halva Västerbotten. Förutom teknisk isolering som är den största delen arbetar man även ventilationsmontage, brandtätningar och byggplåt. Utöver Haparanda har man även filial i Skellefteå och Gällivare. Företaget omsatte 72kr år 2022 och har 25 anställda som jobbar med en bred kundbas: - Tillväxtmöjligheterna är väldigt goda i Norrland där det är enormt tryck med alla satsningar som görs. Teknisk isolering är en del i alla byggen och Swetech Norr är ett väldigt fint bolag med bra marknadsposition. Vi ser att denna marknad ökar med fokuset på energieffektivitet. Swetech är väletablerade och har en bred kundbas, säger Christoffer Olbrich Koncernchef Hjo Installation.

-Jag startade bolaget 2005 när vi åkte upp till malmfälten. Då var vi två personer och sen rullade det på. Vi blev ganska snabbt tio personer och sen har vi växt med någon anställd per år till dagens 25. Vi har knappt haft en besiktningsanmärkning på nästan 20 år och det är vi väldigt stolt över. Vi skall inte störa kunden utan se till att göra ett bra jobb. Det är min filosof, säger Jan Nikula VD på Swetech Norr.

Jan Nikula grundade Swetech Norr och har varit 100% ägare av bolaget fram tills nu. När man nu blir en del av Hjo Installation så kommer Jan, alla fyra arbetsledare och en administratör bli delägare i Hjo Installation. – Det blir en nysatsning för vår del och det är roligt att arbetsledarna valt att gå med som ägare. Man blir ensam i rollen som ägare och man lever med detta jämt så får egen del känns det bra att vara en del av något större. För att kunna fortsätta växa så behöver vi stöttning i vissa frågor och det kommer vi få när vi är med i Hjo Installation.

SweTech kommer ingå i vårt Vent-segment och de blir det nionde bolaget inom segmenten.

För mer information, vänligen kontakta:
Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation
0709-90 06 26, co@hjoinstallation.se

Jan Nikula, VD SweTech Norr AB
0702-21 41 78, jan@swetechnorr.se

Om Hjo Installation
Vi är en stabil grupp av företag i en decentraliserad koncern där ledarna och deras bolag ges stor handlingsfrihet och delaktighet i koncernens fortsatta utveckling. Våra drygt 900 medarbetare är nyckeln till koncernens framgång. Våra 44 bolag omsätter över 2mdkr och verkar inom el, ventilation, VS, energibesparing och solenergi. Läs mer om oss på hjoinstallation.se.