Nyheter, Pressmeddelanden6 oktober 2023

Hjo Installation förvärvar Sveriges största privatägda bolag inom teknisk isolering

Hjo Installation har förvärvat 100% av aktierna i LGC Isolering AB. Med sina 123 anställda och 179mkr i omsättning är de Sveriges största privatägda bolag inom teknisk isolering. Bolaget grundades i Växjö men har filialer på 8 orter runt om i landet. – Vi är mycket nöjda med att kunna presentera ett större förvärv inom teknisk isolering. Det är ett segment som växer och ligger helt i linje med vårt miljö- och energifokus inom installationer. LGC Isolering, Lars-Göran och hans medarbetare har ett mycket gott rykte, stor marknadstäckning och kapacitet att ta större projekt vilket uppskattas av våra beställare. Vi har sedan tidigare bolag inom segmentet och med LGC så finns stora möjligheter att expandera isolerings affärerna ordentligt, säger Christoffer Olbrich Koncernchef på Hjo Installation.

LGC:s VD Lars-Göran Carlson berättar om bolagets framgångsfaktorer: - Vi besitter en stor kunskap och stort engagemang för det vi gör. Vi har lyckats få personalen att trivas och bli kvar, och de som har velat växa har alltid fått möjligheten. Och genom åren har vi alltid varit på väg framåt och det tror jag personalen har känt. Med tiden har vi byggt en stor kapacitet vilket gör att vi blivit ett naturligt val för beställare.

LGC startades 1997 av Raymond Andersson och Lars-Göran Carlson som även fram tills idag varit huvudägare i bolaget. – Det klickade direkt med Mattias och Christoffer, vi förstod varandra på en gång och magkänslan var rätt. Hjo Installation påminner om LGC där det lokala företaget har stort mandat och sköter sig själva. LGC är ett inarbetat varumärke sedan 26 år tillbaka och det känns skönt för att jobba vidare med detta.

Med förvärvet av LGC blir detta ett tydligt avstamp då vi fokuserar ytterligare inom teknisk isolering och skapar detta som ett fjärde segment i vårt erbjudande.

Förvärvet tillträdes 6 oktober.

För mer information, vänligen kontakta:

Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation
0709-90 06 26, co@hjoinstallation.se

Lars-Göran Carlson, VD LGC Isolering
0708-64 64 13 lg@lgcisolering.se