Nyheter, Pressmeddelanden2 juni 2023

Hjo Installation förvärvar LM Vatten & Värme och Ingmans VVS

Hjo Installation har förvärvat 100% av aktierna i LM Vatten & Värme och Ingmans VVS. LM Vatten & Värme har sitt säte i Gällivare och Ingmans VVS i Svappavaara. Tillsammans omsätter bolagen cirka 100mkr och har 40 anställda. – Två fina bolag med god lönsamhet och med stora möjligheter framåt. Vi har klickat med ägarna Ronnie och Jimmy från start och vi delar samma värderingar. Vi är glada att Ronnie och Jimmy valde att gå med oss eftersom intresset för bolagen varit väldigt stort, säger Christoffer Olbrich Koncernchef Hjo Installation.

LM Vatten & Värme har sitt säte i Gällivare och grundades år 2012. Man startade med industriservice åt LKAB och har utvecklades med kundens expansion. Numera har man även ramavtal med Boliden som är en stor kund. Utöver industrin jobbar man även med entreprenader. Bolaget är 30 anställda och omsatte 72mkr år 2022.

Ingmans VVS har sitt säte i Svappavaara och har 10 anställda. Bolaget omsatte år 2022 30 mkr med god lönsamhet. Bolaget arbetar med industrirörläggeri åt LKAB i Svappavaara och Kiruna som största kund. Utöver detta har bolaget en lokal rörläggeriavdelning i Svappavaara.

Ronnie Matsson och Jimmy Jönsson kommer framöver vara delägare i Hjo Installation. – Vi tror stenhårt på detta och jag är glad att vi kommer i tidigt på denna resa som Hjo Installation gör. Vi fastnade för de mjuka och lugna värderingar som Hjo Installation står för. Vi kommer driva bolaget som tidigare men ser framåt att få stöttning inom vissa områden där vi kan bli utvecklas, säger Ronnie Mattson.

Bolagen kommer ingå i vårt VS-segment som nu består 13 bolag.

För mer information, vänligen kontakta:

Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation
0709–90 06 26, co@hjoinstallation.se

Lars Aasa, VD
0706-51 15 90, lars@vovab.se

Ronnie Mattsson, Områdeschef VS
0703-06 24 87, ronnie@vovab.se

Jimmy Jönsson, Områdeschef Industri
0706-10 95 55, jimmy@vovab.se

Om Hjo Installation

Vi är en stabil grupp av företag i en decentraliserad koncern där ledarna och deras bolag ges stor handlingsfrihet och delaktighet i koncernens fortsatta utveckling. Våra drygt 1100 medarbetare är nyckeln till koncernens framgång. Våra 50 bolag omsätter över 2,3mdkr och verkar inom el, ventilation, VS, energibesparing och solenergi. Läs mer om oss på hjoinstallation.se.