Nyheter, Pressmeddelanden2 juni 2023

Hjo Installation förvärvar J & B EL

Hjo Installation har förvärvat 100% av aktierna i J & B EL AB. Företaget med bas i Boden utför stora och små elinstallationer i Norrbotten. Det kan vara allt från helhetslösningar, stora entreprenader, till mindre installationer i befintliga anläggningar. J & B El säjer, projekterar, installerar och servar alla typer av el, tele, data- och säkerhetsanläggningar. Kunderna är både privatpersoner och företag där bolaget har avtal med bland annat kommuner, byggföretag och fastighetsbolag som Fortifikationsverket och Akademiska Hus.

Bolaget omsatte 100 mkr (år 2022) med god lönsamhet och har över 60 anställda.– Vi jobbar brett men vi har en unik kunskap kring elinstallationer vid järnvägar. Vi har senaste 10 åren haft entreprenader från riksgränsen i norr och ner längs kusten. VI har också varit en del i Stockholm och jobbat när det varit komplexa projekt. Just nu gör vi ett stort projekt vid riksgränsen där det nya trafiksystemet ERTMS implementeras, säger Anders Björnström VD på J & B El.

J & B EL grundades för 1997 och fyllde i fjol 25 år. Anders Björnström har varit med hela vägen: - Vi köpte ett inkråm och det var ganska dåliga tider i slutet på 90-talet och i början på 2000-talet. Vi lyckade få fart på verksamheten och bli ett av Norrlands ledande installationsbolag. Vi var faktiskt över 100 anställda år 2015. 2018 gjorde vi en strategiomläggning med tydligare målbild och fokuserade på att vara ett mer humanistiskt bolag, medarbetarna är företagets viktigaste tillgång. Bland annat satte vi ett mål om att 50 procent av arbetsstyrkan skall vara kvinnor. Jämlikhet och jämställdhet är viktigt och för mig är det så självklart så jag vill inte prata om det egentligen men i takt med att andelen kvinnor har ökat så har det gått bättre, vi har fått en bredare kompetens också en bättre stämning med högre i tak vilket ger en mindre grabbig jargong. Men jag är också oerhört stolt över att många medarbetare har valt att vara en del av J&B elinstallationer under stor del av sitt yrkesverksamma liv, bra människor gör bra företag, säger Anders Björnström.

Anders Björnström och hans ägarpartner NELAB väljer nu att sälja bolaget till Hjo Installation. – Det kommer inte bli någon skillnad för vår del och jag ser framemot att fortsätta driva bolaget som VD. Vi kommer fortsätta med den framgångsrika strategin vi haft och fokus framåt kommer fortsatt vara en god lönsamhet med skickliga medarbetare, säger Anders Björnström.

J & B EL kommer ingå i vårt El-segment och de blir det 23:e bolaget inom segmenten.

För mer information, vänligen kontakta:

Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation
0709–90 06 26, co@hjoinstallation.se

Anders Björnström, VD J & B EL
0706-63 43 88, anders@jbel.nu

Om Hjo Installation

Vi är en stabil grupp av företag i en decentraliserad koncern där ledarna och deras bolag ges stor handlingsfrihet och delaktighet i koncernens fortsatta utveckling. Våra drygt 1100 medarbetare är nyckeln till koncernens framgång. Våra 50 bolag omsätter över 2,3mdkr och verkar inom el, ventilation, VS, energibesparing och solenergi. Läs mer om oss på hjoinstallation.se.