Nyheter, Pressmeddelanden26 maj 2023

Hjo Installation förvärvar AB Eltech i Norr

Hjo Installation har förvärvat 100% av aktierna i AB Eltech i Norr. Eltech jobbar med service & entreprenader inom el. Bolaget återfinns i Skellefteå där man är en stor aktör med avtal med Skellefteå Kommun, Skellefteå Kraft, Skelleftebostäder samt landstinget. Eltech är 45 anställda och omsätter 70mkr med god lönsamhet. – Service är vår största del men vi utför även entreprenader. Utöver våra avtal med kommun & landsting jobbar vi mot privata fastighetsägare och industrin i Skellefteå,, säger Marcus Wiklund VD på Eltech.


Eltech grundades år 2003 när Markus Wiklund och hans partner Andreas Johansson valde att starta eget. – Vi var resande montörer och kände att vi kunde köra själva. Succesivt har vi byggt upp bolaget år för år. Jag själv har varit lärare på skolan och vi har ett fortsatt gott samarbete med dem så har vi fångat upp de största talangerna på elprogrammet och vidareutvecklat dem. Idag är snittåldern 30 år på våra montörer och det ser vi som en styrka, säger Markus Wiklund.

Nu väljer Markus och de övriga ägarna i Eltech att sälja bolaget till Hjo Installation. – Vi har haft flera bud på Eltech senaste åren men det har aldrig känts rätt för oss. Alla har krävt att vi skall byta namn och varumärke. 2021 valde vi att låta sex av våra ledande montörer bli delägare i Eltech. När vi fick förslaget från Hjo Installation så har det känts rätt hela vägen och när alla ägare röstade så var vi eniga om att detta är rätt väg framåt för oss, säger Markus Wiklund.

-Vi kan vara dubbelt så stora om tre år tror jag. I Skellefteå byggs två stora batterifabriker som gör att hela området växer med detta. Vi har också den gröna omställning med H2GS stålfabrik som gör att det finns mängder med jobb. Med Hjo Installation i ryggen kommer vi våga vara mer offensiva än tidigare, vi kan utveckla vissa grenar och med ett samarbete med andra bolag i koncernen kan vi våga ta mer jobb. Jag är väldigt optimist om vår framtid, säger Markus Wiklund.

Eltech kommer ingå i vårt El-segment och de blir det 22:e bolaget inom segmenten.

För mer information, vänligen kontakta:

Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation
0709-90 06 26, co@hjoinstallation.se

Markus Wiklund
0703-202 07 56, markus@el-tech.se

Om Hjo Installation

Vi är en stabil grupp av företag i en decentraliserad koncern där ledarna och deras bolag ges stor handlingsfrihet och delaktighet i koncernens fortsatta utveckling. Våra drygt 900 medarbetare är nyckeln till koncernens framgång. Våra 44 bolag omsätter över 2mdkr och verkar inom el, ventilation, VS, energibesparing och solenergi. Läs mer om oss på hjoinstallation.se.