Nyheter, Pressmeddelanden30 april 2024

Hjo Installation förstärker styrelsen

Hjo Installation stärker upp sin styrelse med nya medlemmar. Mikael Stöhr är ny styrelseordförande och Lisa Åberg ny styrelseledamot, två namn som stärker ambitionerna inom hållbarhet och professionalisering under koncernens pågående tillväxtresa.

Det gläder oss att kunna meddela att Mikael Stöhr är utsedd till ny styrelseordförande. Med över 25 års erfarenhet från svenskt näringsliv, bland annat som VD för Coor Service Management, Green Cargo AB och AxIndustries, kommer han bidra till Hjo Installations framtid och utveckling.

"Hjo Installation har en stark position på marknaden, och med stödet från Nordic Capital har bolaget en betydande möjlighet att fortsätta växa och ta marknadsandelar. Jag ser fram emot att få fortsätta förvalta det som bolaget har byggt upp och samtidigt kunna använda min erfarenhet och expertis för de unika utmaningarna och möjligheterna som finns inom energioptimering för el, VVS och ventilation," säger Mikael Stöhr, styrelseordförande för Hjo Installation.

Bolagets styrelse har även utökats med Lisa Åberg. Lisa har en lång och imponerande bakgrund på McKinsey, där hon fokuserade på industrisektorn och den gröna omställningen. Hon var även en del av McKinseys globala ledarskapsteam med fokus på hållbarhet. Hennes kunskap inom detta område kommer att stärka Hjo Installations hållbarhetsarbete.

"Vi är glada över att få med oss båda Mikael och Lisa i den pågående tillväxtresa som bolaget befinner sig i. Både två har djup branschkunskap inom olika områden och passar bra in med vår kultur och vision, vilket kommer att vara väldigt värdefullt för oss i vår nästa fas” säger Christoffer Olbrich, Koncernchef för Hjo Installation.

"Hjo Installation är verksamt inom en bransch som genomgår betydande strukturella förändringar, vilket skapar möjligheter för verksamheten att växa och utvecklas. Med denna styrelse stärker Hjo Installation sin förmåga att anpassa sig till den föränderliga marknadsmiljön”, säger Joakim Lundvall, Partner och Head of Nordic Capital Evolution.